Završen projekt izgradnje vanjskog nogometnog igrališta za mali nogomet

S ciljem popularizacije sporta te poticanja stanovnika s područja Osječko-baranjske županije na bavljenje sportom i boravak na otvorenom, Općina Antunovac u 2023. godini prijavila je projekt izgradnje vanjskog nogometnog igrališta s umjetnom travom za mali nogomet.

Projekt je realiziran kroz 5 mjeseci, a radovi na izgradnji završeni su u studenom 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 80.302,29 eura, od čega je 40.000,00 eura sufinancirano iz proračuna Osječko-baranjske županije, 26.545,00 eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a ostatak vrijednosti investicije realiziran je vlastitim sredstvima nositelja projekta.

Sredstva su dodijeljena Općini Antunovac putem Ugovora o sufinanciranju, u okviru Natječaja Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini te Javnog poziva za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Rezultat ovoga projekta je izgrađeno vanjsko igralište za mali nogomet, s umjetnom travom, čime je omogućena veća dostupnost sportskih sadržaja stanovništvu s područja Osječko-baranjske županije tijekom cijele godine. Projektom je ostvaren doprinos poticanju stanovništva na bavljenje sportom, osobito djece i mladih, doprinos održivom razvoju, razvoju natjecateljskog sporta te prevenciji bolesti povezanih s nedostatkom kretanja i nedostatkom boravka na otvorenom.