Young Engineers – besplatne ogledne radionice za djecu u Inovacijskom centru Antunovac

Općina Anutnovac web slika

Poštovani roditelji,

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam međunarodnu obrazovnu tvrtku Young Engineers koja koristi motorizirane LEGO® kompatibilne kockice kako bi djecu upoznala s teoretskim i praktičnim aspektima u područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM).

Young Engineers programe prepoznalo je više od 50.000 polaznika u više od 60 zemalja Svijeta, a od prošle jeseni programi su dostupni i kod nas.

Young Engineers programi pažljivo su osmišljeni kako bi udovoljili različitim kognitivnim sposobnostima djece i potaknuli ostvarenje njihovog unutarnjeg potencijala. Ovaj obrazovni pristup čini naše tečajeve pogodnim za širok raspon polaznika, od onih s prosječnim sposobnostima do nadarenih pojedinaca i pojedinaca s posebnim potrebama. Osim toga, programi imaju i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Za vašu djecu pripremili smo dva programa –  „Bricks Challenge“, koji je prvenstveno namijenjen učenicima razredne nastave, i “Galileo Technic”, namijenjen učenicima sa prethodnim iskustvom u sastavljanju LEGO® modela i onima koji su već pohađali program “Bricks Challenge”.

Oba programa osmišljena su u 36 nastavnih lekcija, od kojih svaka traje dva školska sata. Intervali nastavnih lekcija su predviđeni jednom ili dva puta tjedno.

U svakoj nastavnoj lekciji učenici koriste motorizirane  LEGO® kompatibilne kockice, složene u jedinstvene organizatore za svakog polaznika, uz koje se upoznaju sa inženjerskim principima iz klasične mehanike.

Kroz nastavni program se teoretski upoznajemo sa centrifugalnom silom, principom poluge i različitim vrstama prijenosa (remenskim, zupčastim, lančanim…), te naučena znanja primjenjujemo u izradi modela strojeva koje nalazimo u svakodnevnom životu (kućni uređaji, razna vozila, dizalice i industrijski strojevi).

I na kraju se igramo i odlično zabavljamo. 😀🚗🚀

Programi imaju za cilj potaknuti kod djece vještinu upravljanja vremenom i planiranje procesa, razviti sposobnost analiziranja inženjerskih procesa i proširiti znanje o osnovnim zakonima fizike i različitih prirodnih fenomena.

Na slijedećem linku možete vidjeti kako to izgleda:

U Inovacijskom centru u Antunovcu planiramo organizirati ogledne besplatne radionice, pa vas pozivamo da prijavite svoje dijete na slijedećem linku

https://osijekdjakovo.youngengineers.org/ye_product/besplatni-ogledni-sat-inovacijski-centar-antunovac/ kao i da posjetite našu web Best Engineering School for Kids| Young Engineers i  Facebook stranicu, te nas slobodno kontaktirate za dodatne informacije.

S poštovanjem,

Young Engineers Osijek&Đakovo

 

mob: +385 (0)95 7574 233

e-mail: osijek-djakovo@youngengineers.org

web: https://osijekdjakovo.youngengineers.org/

facebook: https://www.facebook.com/YoungEngineersOsijek