9. Rekreativno – edukativna biciklijada “Tragom pustara”

U spomen na nestale pustare, udruga „Korijeni pustare“ organizira 9. rekreativno-edukativnu biciklijadu „Tragom pustara“ koja će se održati u subotu, 13. svibnja 2023. godine s početkom u 9 sati.

Pravac kretanja: Osijek (Osijek ispred murala PUSTARE – Gacka ulica – Vinkovačka cesta – Brijest – Josipin Dvor – Antunovac – Ivanovac –ostaci utvrde Kolođvar i povratak u Antunovac – Salaš pozicija Pustaraški ćošak.)

Biciklijada započinje u 9 sati u Osijeku ispred murala posvećenog Pustarama južno od Osijeka u Trpimirovoj ulici preko puta benzinske crpke Crodux nakon što se napravi „Milenijska“ fotografija prije polaska.

Dolazak na cilj, odnosno na Salaš (križanje Školske i Kolodvorske ulice – budući „Pustaraški ćošak“) predviđen je između 12.30 i 13.00 sati.

Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratku priču o svakoj od njih. Organizatori preporučuju da na put ponesete komad kruha, slanine i kobasice, a sve ostalo Vas čeka na odredištu – pripremljen prostor, vatra, zašiljene šibe za pečenje, živa glazba, piće po popularnim cijenama i zajedničko druženje.