6. biciklijada „Tragom pustara“

Udruga Korijeni pustare poziva sve zainteresirane bicikliste, rekreativce, profesionalce i povremene korisnike bicikala na šestu po redu edukativno-sportsku biciklijadu „Tragom pustara“ koja će se održati u subotu, 13. travnja 2019. godine. Start je u 9.30 sati na parkiralištu ispred zgrade Općine Antunovac, a biciklijada se vozi u etapama sa stankama na mjestima bivših pustara.

Ruta duga 25 kilometara završit će na „pustaraškom ćošku“ – Salašu, a na cilju vas očekuju vatra, ražnjevi za pečenje, piće po popularnim cijenama te živa glazba. Organizatori navode kako su sudionicima od opreme potrebni bicikl, biciklistička kaciga za djecu, reflektirajući prsluk i komad kruha te slanine ili kobasice koju možete ispeći na vatri na Salašu. Zbog sigurnosti svih sudionika angažirana je i pratnja prometne policije te organizatori mole bicikliste da poštuju njihove upute i ne izdvajaju se iz kolone, odnosno da ne idu ispred prvog vozila ili iza zadnjeg.

Organizatori su na sve mislili pa vam je tako u slučaju kvara bicikla ili umora na raspolaganju kombi vozilo koje će biti dio pratnje. Putem će se zapaliti i svijeće na mjestima masovnih grobnica na pustari Betin dvor i pustari Orlovnjak kako bi se odao pijetet žrtvama Domovinskog rata, a na farmi Orlonjak planirano je duže zaustavljanje radi posjete pa se mole oni koji ne žele ulaziti da pričekaju ostale i predahnu kako bi na kraju svi došli na cilj zajedno kako su i krenuli.