Projekt „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe“ : Provedena provjera na licu mjesta

Općina Antunovac od siječnja 2018. godine, uz partnere Općinu Vladislavci, LAG Vuka-Dunav, Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek te Centar za socijalnu skrb Osijek provodi projekt „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe“, UP.02.1.1.05.0070, u sklopu kojeg je dvadeset i pet teže zapošljivih žena, odnosno nezaposlenih žena s najviše srednjoškolskim obrazovanjem zaposleno na dvadeset i četiri mjeseca. U sklopu projekta, one svojim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života za 125 starijih i nemoćnih osoba o kojima skrbe.

Svaka od zaposlenih žena tako već godinu dana pruža podršku za svojih pet korisnika. Pomažu im u kućanskim poslovima, održavaju čistoću kućanstva i okućnice, dostavljaju namirnice, lijekove i ostale potrepštine, ali i pružaju psihosocijalnu podršku kroz razgovore i druženja te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Danas su nas posjetili predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Ureda za financiranje i ugovaranja projekata EU kao Posredničko tijelo razine 2 u svrhu praćenja provedbe financiranih aktivnosti projekta. Uz pregled dokumentacije, porazgovarali su s našim zaposlenim pripadnicama ciljne skupine te provjerili njihove bicikle i opremu za rad. Provjera na licu mjesta uspješno je provedena te nastavljamo s projektnim aktivnostima prema predviđenom planu.

Projekt „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. prema javnom pozivu „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 25. siječnja 2018. godine do 25. srpnja 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost od 3.368.081,12 kuna u stopostotnom je iznosu financirana iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda.