Predstavljeni rezultati projekta „Pametno danas za bolje sutra“ u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac

Općina Anutnovac web slika

Dana 27. ožujka 2024. godine, u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac, održana je konferencija predstavljanja rezultata projekta „Pametno danas za bolje sutra“, čiji je nositelj Općina Antunovac, a koji je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sudionicima konferencije prezentiran je doprinos implementacije projektnih aktivnosti projektnim ciljevima, u pravcu održivosti i zaštite okoliša na području lokalne zajednice. Provedba projekta rezultirala je postavljanjem dodatnih kamera za nadzor prometa te kamera za prevenciju nastanka divljih deponija. Implementirano je jedno digitalno rješenje za prijavu komunalnih problema na postojećoj mrežnoj stranici općine Antunovac uz osiguravanje informacija o kvaliteti okoliša. Tijekom provedbe projekta izvještavano je o projektnim aktivnostima putem objava na postojećoj mrežnoj stranici te na društvenoj mreži Općine Antunovac, u svrhu informiranja mještana i šire javnosti.

Provedba ovoga projekta omogućila je učinkovitije korištenje javnih sredstava, uz podizanje razine kvalitete javnih usluga i poboljšanje mogućnost sudjelovanja u procesima javne uprave. Javnosti je omogućen pristup podacima putem novog interoperabilnog digitalnog rješenja te je na taj način unaprijeđeno informiranje o radu javne uprave. Ujedno, ostvaren je doprinos poboljšanju stanja okoliša, uz podizanje razine kvalitete života te razine sigurnosti na prostoru lokalne zajednice.