OBILJEŽAVANJE 31. GODIŠNJICE OSNUTKA POSTROJBI ZBORA NARODNE GARDE UZ TEHNIČKI ZBOR NAORUŽANJA HRVATSKE VOJSKE

Tenk

U spomen na 31. godišnjicu osnutka postrojbi Zbora narodne garde, u Općini Antunovac će se 16. i 17. srpnja 2022. godine održati tehnički zbor naoružanja Hrvatske vojske. Tehnički zbor održat će se na prostoru Sportsko rekreativnog centra Antunovac u Antunovcu, u razdoblju od 16 do 21 sati.

Svrha tehničkog zbora je prikazati dostignuća Hrvatske vojske i Hrvatske policije u opremanju materijalnim sredstvima i sposobnostima dvadeset pet godina nakon rata, koji je završio 30. lipnja 1996. godine te istaknuti nužnost ulaganja u obrambene sposobnosti svih sastavnica vojske i policije sukladno našoj obrambenoj doktrini.

Cilj ovog tehničkog zbora je razvijanje empatije kod svih hrvatskih građana, s težištem na mlađu populaciju koja nije imala priliku upoznati se s dostignućima hrvatskih obrambenih sastavnica za napore koje i danas čine Hrvatska vojska i Hrvatska policija u tome da Hrvatska bude sigurna zemlja u svakom pogledu. Također, tehničkim zborom nastoji se potaknuti interes kod mlađe populacije za pristupanje Hrvatskoj vojsci i Hrvatskoj policiji, te obilježiti osnivanje postrojbi Zbora narodne garde na prostoru Osječko-baranjske županije.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu i prezentaciju naoružanja i opreme (tehničkog zbora) Hrvatske vojske.