KUU Korijeni pustare: Radionica Iz/Van/Red/No!

Ove godine u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Kulturno umjetnička udruga Korijeni pustare Antunovac organizira tjedan dana radioničkih aktivnosti spajajući povijesne priče pustaraša – mecena umjetnosti i umjetnika, koji svoje mjesto svakako zasluženo imaju u fundusu MLU-a, sa edukativno kreativnim radionicama za najmlađe. Povod ovakvoj suradnji je širenje mreže posjetitelja manifestacija KUU Korijeni pustare Antunovac i muzejskih aktivnosti.

MLU svake godine, po završetku nastavne godine, pod vodstvom kustosica pedagoginja Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, osmišljava kreativne načine istraživanja likovnosti, kroz šest tjedana za najmlađe u sklopu ljetnog ateljea.

Prvi tjedan radionica pod naslovom Iz/Van/Red/No! održat će od 21. lipnja zaključno sa 26. lipnja (osim u utorak 22. lipnja – praznik) i to izvan muzejskih prostorija na prostoru  KITC Žnidarec u trajanju od tri sata dnevno.  Polaznici će kroz pomno osmišljene igre i zadatke istraživati bogati muzejski fundus i povijest Pustara, a sve će kulminirati završnom svečanosti Pustaraške dječje igre, gdje će se prezentirati radovi nastali na radionicama, održati tamburaški koncert članova Udruge i održati već ustaljene igre uz dodatak štafete bojama, potezanje užeta timova boja i bojanje praćkom u dalj. Radionice su namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Cijena tjedne radionice je 70,00 kn – za djecu s područja Općine Antunovac  pokriveni su troškovi sudjelovanja u tjednu 21.-26.6.2021.

Prijave na broj: 091/231 35 86 ili email: kdvetengl@gmail.com (Kristina)

 

Aktivnosti:

– dnevne radionice

– upoznavanje s Rudolfom Povischilom koji će djecu voditi kroz rad Josipa Leovića

– izrada portreta u kiparskim materijalima

– izrada slika (kolaž, akvarel)

– izrada crteža

– upoznavanje s likovnim pojmovima

– korelacija s nastavnim predmetima matematika, povijest, priroda i društvo, hrvatski jezik,

likovna kultura, matematika, geografija, tjelesni i zdravstvena kultura

 

                                                                           Predsjednica KUU Korijeni pustare Antunovac:

 Debelić Ivana