BICIKLISTIČKE STAZE OPĆINE ANTUNOVAC KK.07.4.2.16.0001

Projekt Biciklističke staze Općine Antunovac KK.07.4.2.16.0001 započeo je u rujnu 2019. godine. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Urbane aglomeracije, ITU mehanizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.100.000,00 kuna, od čega je 3.485.000,00 kuna bespovratno. Projektom je bila predviđena izgradnja preostalih dviju faza biciklističke staze u naseljima Antunovac i Ivanovac, ukupne duljine 4,1 km. Građevinski radovi izgradnje biciklističke staze privedeni su kraju, staze su propisno označene i trenutno je u pripremi podnošenje zahtjeva za izdavanjem uporabne dozvole.

U narednom će se razdoblju uz novoizgrađene biciklističke staze postaviti odgovarajuća urbana oprema, koja će biti javno dostupna. Realizacijom ovog projekta direktno se podiže životni standard lokalnog stanovništva; doprinosi se i smanjenju emisije stakleničkih plinova (CO2) uslijed zamijene automobila biciklom te se utječe na povećanje broja biciklista i dostupnost javne prometne infrastrukture.

Projektom je riješena problematika nedostatka biciklističke infrastrukture te je otklonjena opasnosti sudjelovanja biciklista u prometu, koji su do sada  bili primorani kretati se kolnikom ili pješačkom stazom, što je potencijalno ugrožavalo sigurnost ne samo biciklista već i drugih sudionika u prometu. Planirani završetak projekta je ožujak 2022. godine.