POZIV NA DOGAĐAJ „GAME GUARDIANS“ U INOVACIJSKOM CENTRU ANTUNOVAC

Općina Antunovac povodom otvorenja Inovacijskog centra Antunovac organizira dana 18. svibnja 2024. godine (subota) događaj „Game Guardians: sigurnost i zabava za mlade gejmere“. Manifestacija, čiji je cilj promocija sigurnog igranja računalnih igara, bit će održana u terminu od 10:00 do 15:00 sati, na adresi Ulica vlč. Vilima Hefera 1, 31216 Antunovac.

U sklopu događaja održat će se niz radionica kojima je cilj osvijestiti djecu, mlade, roditelje/skrbnike i odgojno-obrazovne djelatnike o važnosti prevencije ovisnosti o računalnim igrama i internetu, upoznati se s pojmovima, prednostima i nedostacima gejminga, opasnostima u virtualnom svijetu, sigurnim plaćanjima na internetu te važnosti životne umjerenosti i odgovornosti.

Odgovorno igranje odnosi se na prevenciju govora mržnje, socijalno uključivanje, ravnopravnost spolova, razvoj vještina i natjecateljskog duha, uvažavajući odnos među igračima, komunikaciju s razumijevanjem i poštivanjem, mogućnost razvoja socijalnih kontakata i mreže poznanstava. Posebno je važno te vrijednosti osvijestiti i usaditi djeci i mladima.

Zbog naglaska na odgovornom igranju aktivnosti će biti zanimljive i ne-gamerima, prije svega roditeljima i onima koji rade s djecom. Radionice su edukativno-zabavnog karaktera, nakon svake edukativne i kreativne radionice slijedi upoznavanje, razgovor, igranje računalnih igara, druženje i gost iznenađenja GallaSandalla.

Molimo Vas da svojim dolaskom podržite ovaj događaj, te da informaciju o njegovu održavanju razglasite među drugim institucijama, djelatnicima, učenicima te svim osobama za koje smatrate da bi im mogao biti koristan i zanimljiv.

 

Projekt Inovacijski centar Antunovac sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.