Panel rasprava „Depopulacija u Slavoniji: Općina Antunovac  kao primjer dobre prakse

Pozivamo Vas da nam se pridružite na panel raspravi „Depopulacija u Slavoniji: Općina Antunovac  kao primjer dobre prakse“ koju, u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora“, organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u srijedu, 26. listopada 2022. na adresi Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac (Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac). Uvodno predstavljanje projekta započet će u 10 sati. Nakon toga će uslijediti panel rasprava.

Na panel raspravi će sudjelovati Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, dr. sc. Aleksandar Vukić, znanstveni suradnik s Instituta za migracije i narodnosti, dr. sc. Dražen Živić, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Domagoj Ćorić, predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije te Ivan Majstorić, voditelj projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora.

Prije panel rasprave, projekt će predstaviti Ivan Majstorić, Aleksandar Vukić i Ante Modrić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Antunovac.

Projekt „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Temelji se na međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima.

SSMH je udruga mladih koja se niz godina bavi demografskim trendovima u Hrvatskoj, upozorava na moguće posljedice negativnih demografskih trendova te zagovara cjelovite javne politike usmjerene mladima i obiteljima.

SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-gospodarski razvoj Hrvatske, ali i potaknuti konstruktivnu javnu raspravu oko pitanja demografske revitalizacije nakon objavljenih rezultata popisa stanovništva.

https://www.facebook.com/mreza2050/posts/pfbid0EjcfiSRRu66rZNyYJKFRHQPTs4vBaZhwLL8u1g3mcu6rf2mvQyYP3R7bpvyHeU4zl