Obavijest studentima – najava izmjena u stipendiranju studenata Općine Antunovac

Odlukom općinskog načelnika Davora Tubanjskog koju je jučer podržalo i općinsko vijeće Općine Antunovac, uvodimo izmjene kada je riječ o stipendiranju studenata!

S ciljem poticanja  naših mladih na visoko obrazovanje i redovno izvršavanje studentskih obaveza, ali i kako bismo njima i njihovim obiteljima pomogli kada je riječ o studentskim troškovima, Općina Antunovac stipendirat će sve redovne studente na svom području koji su završili prvu godinu visokog učilišta.

Pravo na stipendiju od 500 kuna mjesečno moći će ostvariti svi studenti koji:

  • imaju status redovnog studenta
  • imaju prebivalište na području Općine Antunovac unazad prethodne 2 godine
  • pohađaju minimalno drugu godinu visokog učilišta
  • redovno izvršavaju svoje studentske obaveze, odnosno nisu ponavljali godinu tijekom školovanja i nemaju status apsolventa
  • nisu korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita

Kriteriji o visini prosjeka ocjena i novčanih prihoda kućanstva više neće biti uvjet. Vjerujemo da će se ovim izmjenama pomoći mnogim studentima koji su i do sada redovno izvršavali svoje obaveze, ali se nisu mogli uklopiti u kriterije većine natječaja.

Uskoro ćemo i službeno objaviti Natječaj za dodjelu stipendija Općine Antunovac redovitim učenicima i studentima za školsku godinu 2020./2021. u kojem će svi navedeni uvjeti biti detaljno definirani.