OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA: Edukacija o uzimanju uzoraka tla

Općina Anutnovac web slika

Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (“Narodne novine“ broj 28/18, 115/18, 98/19) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla (analize tla) na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni gnojiva (mineralnih i organskih), poboljšivača tla i pesticida.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Služba za stručnu podršku – Područna jedinica Osijek zbog velikog interesa poljoprivrednika tijekom srpnja 2020. ponovno organizira edukacije o uzimanju uzoraka tla i analizama.

Edukacija za poljoprivrednike s područja Općine Antunovac održat će se 14. srpnja 2020. od 09:00 do 14:00 sati u Hrvatskom domu u Tenji, Ulica sv. Ane 1, Tenja.

Planirano vrijeme ove jednodnevne edukacije je pet sati, sa slijedećim temama:
– propisi i obveze za korisnike poljoprivrednog zemljišta
– pravilno uzimanje uzoraka tla
– označavanje i dostavljanje uzoraka tla
– značaj provedbe analize uzoraka tla
– mjere očuvanja i popravka plodnosti tla.

Prijave za sudjelovanje na edukacijama poljoprivredni proizvođači mogu izvršiti do dana održavanja edukacije elektroničkim putem – preko stranice Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, na adresi: https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/ ili na dan edukacije izravnim upisom kod predavača.