Besplatna akcija mjerenja tlaka i razine šećera u krvi u Antunovcu – 29. svibnja u 10 sati

Općina Anutnovac web slika

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek poziva na besplatnu akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi koja će se održati u ponedjeljak 29. svibnja 2023. godine od 10:00 do 11:00 sati u prostorijama Općine Antunovac.

Akcija se provodi u sklopu projekta “Za život u zajednici” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt „Za život u zajednici“ provodi se u partnerstvu sa općinama Antunovac, Vladislavci, Ernestinovo i Čepin, te osim izvaninstitucionalne usluge pomoći u kući priprema i dostava toplih obroka obuhvaća i uspostavu Programa volonterskog rada u zajednici za osobe starije od 65 godina koji se sastoji od radionica prve pomoći, sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja, te akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, kojima će se educirati volonteri, odnosno osobe starije od 65 godina koje su uključene u provedbu ovog programa, a koji će svoje sumještane savjetovati kako organizirati kućanstvo i spriječiti ozljeđivanje u cilju što duljeg ostanka u svom domu.