Općina Antunovac završila je i energetsku energetske učinkovitosti Doma kulture u Ivanovcu sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove i adaptacije Doma kulture u Ivanovcu je oko 306.000,00 kuna, od čega je Fond na temelju odobrio ukupno sufinanciranje od 160.000,00 kuna, a ostatak sredstava osigurala je Općina Antunovac.

Energetski su obnovljena dva nestambena objekta NK Vitez Antunovac i Dom kulture Ivanovac, što je i bio maksimum u broju projekata, koji se mogu prijaviti u okviru natječaja za energetsku obnovu nestambenih zgrada u Fond za zaštitu okoliša, od strane iste jedinice lokalne samouprave. Uvjet je bio da su objekti u funkciji, izgrađeni u skladu sa Zakonom o gradnji te s važećom projektno – tehničkom dokumentacijom.

Dom kulture Ivanovac, osim obnove pročelja izvedbom toplinske zaštite ovojnice, vanjske stolarije/bravarije i promjene u sustavu grijanja, adaptiran je i u unutrašnjosti proširenjem sanitarnog čvora i uređenjem prostora sale za svečanosti.

Zgrada je nakon zahvata u skladu s propisima koeficijenta prolaska topline i povećanog energetskog razreda. Glavni cilj projekta je kvalitetnije korištenje javnih resursa, promicanje energetski učinkovitije gradnje i pružanje primjera smanjenja potrošnje kroz kvalitetnije tehničko rješenje zgrade.

Osim poboljšanja energetske učinkovitosti i racionalnijeg korištenja energije u zgradi, poboljšan je i vizualni identitet objekata, prostor je ugodniji za korištenje te mu je produžen vijek trajanja.

Podijeli na društvenim mrežama: