Nakon osnivanja trgovačkog društva „Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.“ u svrhe izrade i provedbe projekata za gospodarski i ruralni razvoj, te poticanje razvoja poduzetništva na svom području, pristupilo se izradi projektne dokumentacije za izgradnju inkubatora i akceleratora, za svrhe i potrebe poduzetnika gospodarstvenika, te za promociju poduzetničkog i gospodarskog potencijala.

Projektna dokumentacija završena je u cijelosti s potvrdom glavnog projekta a projektirano rješenje poduzetničkog inkubatora i akceleratora čini energetski učinkovitu poslovno–proizvodnu zgradu s proizvodnim i uredskim prostorima u 2 etaže: prizemlje i kat. Ukupne građevinske bruto površine 701,31 m2 građevinskom području Gospodarske zone Antunovac, koji je u vlasništvu Općine Antunovac.

Unutar zgrade nalaze se poslovni prostori uredskog tipa i poslovni prostori s mogućnošću organiziranja proizvodne djelatnosti, koja prema prostornom planu spada u kategoriju tihih i čistih djelatnosti bez potencijalno nepovoljnog utjecaja na okoliš.

Zgrada će se potpuno opremiti za 12 poduzetnika (dva proizvodna prostora, dva višenamjenska poslovna prostora i osam uredskih prostorija), konferencijskom dvoranom i svom potrebnom infrastrukturom koja će korisnicima objekta biti na raspolaganju.

Agencija RODA d.o.o. Antunovac koristiti će uredski prostor u inkubatoru i upravljati će inkubatorom, a stalni stanar biti će i LAG Vuka-Dunav, partner na projektu.

Ciljevi pokretanja projekta su pored ponude poslovnog i proizvodnog prostora i zajedničkih usluga, istraživanja tržišta i pomoći pri razvoju proizvoda ponuditi i različite vrste edukacija za poduzetništvo, gospodarstvenike, poljoprivredne proizvođače i OPG-ove, pružanje pomoći postojećim poduzetnicima, uvođenje novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda, te korištenje poslovnog prostora pod povoljnim uvjetima u svrhe jačanja lokalnog poduzetništva i gospodarstva.

U planu je izgradnju inkubatora i akceleratora realizirati uz pomoć sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije.

roda_logo19

Podijeli na društvenim mrežama: