Tijekom ovoga mjeseca LAG Vuka – Dunav organizirao je edukaciju na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“, a edukaciju je proveo Volonterski centar iz Osijeka. Edukacija je bila namijenjena mladima s područja LAG-a, a njezin je glavni cilj unaprjeđenje njihovih kompetencija u svrhu uključivanja u rad svoje zajednice i doprinosa njezinu razvoju. Polaznicima edukacije osigurano je razumijevanje koncepta civilnog društva i razvoja lokalne zajednice u modernom demokratskom društvu, unaprijeđena su njihova znanja i vještine organiziranja zajednice, povećane kompetencije za korištenje EU fondova kroz razvoj znanja i vještina o planiranju, pripremi i provedbi projekata.

U planu LAG-a je organiziranje takvih i sličnih edukacija za mlade, za poljoprivrednike, poduzetnike i sve zainteresirane koji žele biti informirani o mogućnostima koje nude Fondovi EU, ali i sve ostale mogućnosti za financiranje provedbu svojih projektnih ideja.
Također se i nakon završetka ove edukacije nudi mogućnost podrške u prakticiranju naučenih znanja i vještina, kako bi polaznici dalje mogli nastaviti razvijati i provesti svoje projektne ideje i pomoći civilnom, ali i javnom sektoru kod prijave na natječaje na Fondove EU.

Edukaciju je uspješno završilo 8 mladih iz Općine Antunovac, Općine Vladislavci i Općine Čepin. Prostor za njezino održavanje osigurale su Općina Antunovac i Općina Vladislavci.

Podijeli na društvenim mrežama: