Sukladno prijavi početka gradnje upravnome tijelu, Općina Antunovac uskoro započinje radove na rekonstrukciji i izgradnji Kulturno – informativnog turističkog centra Žnidarec. Projekt je odobren od strane Ministarstva turizma RH u prosincu 2017. godine, na temelju Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Nositelj projekta je Općina Antunovac, a projektnu prijavu za natječaj pripremila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.

Ukupna investicija iznosi 731.762,04 kuna, dok je vrijednost odobrene faze 716.949,53 kuna, od čega je 344.100,00 kuna sufinancirano od strane Ministarstva turizma RH. Svrha financiranja je izvođenje radova na rekonstrukciji i izgradnji objekta, dodavanje multimedijalnog sadržaja i primjena inovativnih rješenja u turističkoj interpretaciji sadržaja putem koncepta proširene stvarnosti, korištenje energetski učinkovitih rješenja, te informativne ploče i drugi promidžbeni materijali.

Novoizrađeni centar imati će sanitarni čvor, čajnu kuhinju za okrjepu, animacijski prostor s multimedijskim sadržajem u kojemu će biti organizirani dolasci umjetnika na likovne radionice i prezentacije umjetničkih radova. Također, objekt će sadržavati i info ured u kojemu će se posjetiteljima pružati informacije o kulturno – povijesnoj atrakciji područja sa suvenirnicom.

Zajedno sa prethodno provedenim projektima turističke infrastrukture na području Općine Antunovac, rekonstrukcija i prenamjena kuće Vjekoslava Žnidareca (1931.-2000.), kipara naivne umjetnosti, doprinijet će stvaranju nove atrakcijske osnove uz postojeće biciklističke rute.

Podijeli na društvenim mrežama: