Nakon izgradnje nove dionice državne ceste D518 u središtu Antunovca prošle godine, kojom se je olakšala protočnost promet od Osijeka prema Vinkovcima, i izbjeglo tri zavoja, radi dodanog poboljšanja sigurnost cestovnog prometa u naselju, u tijeku su radovi na postavljanju semafora kod pješačkog prijelaza u ulici A. Starčevića u Antunovcu.

Semafor postavljaju Hrvatske ceste temeljem zahtjeva Općine Antunovac, radi sigurnosti mještana kod ovog prometno frekventnog pješačkog prijelaza.

Nova dionica ceste duga je 900 metara, investitor su bile Hrvatske ceste sa 3,5 milijuna kuna, a socioekonomski i gospodarski učinak za Antunovac je značajan.
Novi cestovni pravac otvorioje veliki potencijal građevinskog područja u središtu naselja koji obuhvaća 20-ak hektara kvalitetnog prostora za širenje i urbanizaciju naselja, objekte kulturne i sportske namjene te poslovne objekte.

U pojasu obuhvata novog središta je i već izgrađena nova crkva sv. Antuna, koja je dobila i novi pristup i otvoren prostor za uređenje okoliša oko crkve i pratećih sakralnih objekata, a Općina Antunovac je pripremila projekt izgradnje novog multifunkcionalnog objekta Sportske dvorane Antunovac za sve vrste timskih sportova i održavanje različitih događanja, koji se planira realizirati uz pomoć sredstava EU fondova.

 

Podijeli na društvenim mrežama: