Kako bi osnovnoškolci u Općini Antunovac započeli novu školsku godinu u ugodnom i zdravijem radnom okruženju u tijeku su radovi na zgradama škola u Antunovcu i Ivanovcu.

 Zbog dotrajalosti vanjske stolarije i fasade na područnoj Osnovnoj školi u Ivanovcu, Općina Antunovac dogovorila je sa Osječko – baranjskom županijom obnovu škole putem programa energetske učinkovitosti, kojega provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove područne Osnovne škole je u tijeku, a obuhvatiti će izmjenu vanjske stolarije s PVC prozorskim stijenama i IZO staklom sukladno energetskim zahtjevima, te obnovu vodovodnih instalacija i sanitarne opreme u iznosu 152.000,00 kuna, gdje Fond sudjeluje sa 80% sredstava, a ostatak je osigurala Osječko – baranjska županija.

Kako bi obnova škole bila kvalitetna i omogućila ugodan boravak učenicima iz Ivanovca u projekt se uključila i Općina Antunovac.

Osim obnove područne škole u Ivanovcu, Općina Antunovac kroz program javnih radova u radnoj akciji obnavlja i školsku ogradu oko Osnovne škole u Antunovcu. U obnovu ograde uključen je i popravak dotrajalih dijelova te bojanje cijele ograde. Radovi na ogradi će biti završeni kraja kolovoza.

Program javnih radova na području Općine Antunovac usmjeren je na opće – društvenu korist, revitalizaciju javnih površina, gospodarenje otpadom, zaštitu i očuvanje prirode i kontrolu onečišćenja, te se je i sada program pokazao kao vrlo korisnim.

Iako, kao jedinica lokalne samouprave općina nije nadležna za brigu o osnovnoj školi, svjesni smo da je osnovnoškolsko obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata razvoja društva i zajednice, te ovakvim i sličnim inicijativama ojačavamo veze između svih aktera javnog i društvenog života zajednice.

Inicijativa za obnovu škole u Ivanovcu potaknuta je još 2013. godine: http://www.glas-slavonije.hr/201471/3/Obnova-skolske-zgrade-i-gradnja-dvorane-u-Ivanovcu

image2

Podijeli na društvenim mrežama: