Na zahtjev Općine Antunovac od prošle godine u Općinu je vraćena autobusna linija Gradskog prijevoza putnika u naselja Antunovac i Ivanovac kako bi se poboljšala kvaliteta prijevoza mještanima i povećao broj polazaka.

Kako bi se linija ukinuta prije četiri godine ponovno vratila u naselja, Općina Antunovac od 2014. godine subvencionira Gradski prijevoz putnika Osijek sa 150.000,00 kuna godišnje, a prije nekoliko dana potpisan je Ugovor o subvenciji prometovanja GPP-a za 2015/2016 godinu.

Sada naseljima Antunovac i Ivanovac prometuju i GPP i Panturist, s ukupno 25 dnevnih polazaka pa se mještanima nudi mogućnost izbora prijevoznika.

Za kvalitetniji prijevoz učenika srednjih škola i studenata Općina Antunovac će subvencionirati 50 posto cijene karte Panturistu, što je prema procjenama 70.000 kuna godišnje.

Oba prijevoznika imaju svoj vozni red i za cijenu mjesečne karte mogu se koristiti usluge obaju prijevoznika.

Konačna cijena karte biti će poznata nakon što Vlada RH donese Odluku o subvencijama za učenike srednjih škola i redovite studente, te će putnici iz naselja Ivanovac i antunovac sve relevantne informacije dobiti od prijevoznika Panturista, gdje i kupuju karte.

Prema dogovoru s GPP-om, u njihovim vozilima, do definiranja konačne cijene mjesečne karte učenici i studenti moći će se voziti besplatno do 14. rujna 2015. godine, a za sve daljnje informacije moraju se obratiti prijevozniku.

Podijeli na društvenim mrežama: