naslovna

 

Početak nove, 2014. godine obilježen je nizom aktivnosti u antunovačkom odbojkaškom klubu. Nastavak natjecanja seniorske ekipe u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi bio je više nego uspješan. U prvom kolu proljetnog dijela, rekli bi očekivano, dobili smo Belišće u gostima. Mlada, perspektivna ekipa iz Belišća ipak nije u znatnijoj mjeri mogla parirati našim djevojkama. Trenerici Stanki Tokić prilika je bila testirati i trenutnu pripremljenost naših mlađih igračica u službenoj utakmici. Sve u svemu, jedna rutinski odrađena pobjeda od 3:1. U drugom kolu čekala nas je ekipa Baranje iz Belog Manastira, ekipa koja je uglavnom u gornjem dijelu tablice, ekipa koja standardno pruža dobru igru. Dugo, od jesenjeg dijela čekala se uzvratna utakmica u Antunovcu. Ovaj put, uz kompletnu ekipu, domaći teren, dobro vođene našom trenericom Stankom dobili smo Baranju 3:0 (25:10,25:11,25:11)! Možda lakše od očekivanog, ali rezultat koji upućuje na ozbiljnost i odgovornost svih u ekipi, u klubu, rezultat koji potvrđuje kontinuirani rad ali i riječi našeg starog trenera Ante Mijića da će sve teže i teže biti odnijeti bodove iz Antunovca.

Idući tjedan idemo na gostovanje kod ŽOK-a „Osijek 06“, vjerojatno najteža utakmica sezone. ŽOK Osijek 06 trenira ponajbolji trener ženske odbojke u Hrvatskoj Dario Fančović. Iskreno i realno djevojke su jako dobre, iznimno uspješno su savladale sve elemente odbojkaške igre, većina njih ima iznimnu tehniku, a pod stručnim vođenjem svog trenera bit će težak protivnik. Ali kao što se na sve u životu može gledati kao na problem ili kao na izazov, ovo je definitivno veliki izazov.
Još su dvije utakmice kojima pridajemo veliku važnost. Prva je protiv Valpovke koja nas je na svom terenu dobila 3:2, a koliko je utakmica bila izjednačena govore i bodovi u svakom setu, a to su: 26:24,23:25,25:23,23:25 i 15:13. Ovaj put Valpovka dolazi kod nas te se nadamo sličnoj utakmici kao i protiv Baranje. Druga je protiv Đakova. Nesretno i nespretno izgubljena utakmica puna diskutabilnih odluka sudaca, ali to je tako, malo koji sport je bez toga. Veselimo se i drugim utakmicama. U jesenskom dijelu držali smo sredinu tablice, ulazak u proljetni dio natjecanja obećava prodor u sam vrh.
Isto toliko važno, a možda i važnije je naša budućnost, tj. mlađe generacije našega kluba koje su se od nedavno počele i službeno natjecati. Mlađe kadetkinje (1999. i mlađe) tako su odigrale već tri turnira, dok su nedavno sa mini odbojkom krenule i naše najmlađe. Samo prošli vikend ove dvije ekipe išle su u Valpovo gdje se već drugu godinu za redom održava Minivolley Valpovštine (neslužbeno prvenstvo Slavonije i Baranje). Djevojčice godišta 2003. i mlađe natjecale su se u supermini odbojci i pobijedile obje utakmice, dok su one 2001. i mlađe pretrpile poraze. Takav je sport, neki dobivaju, neki gube. I iz pobjeda i iz poraza treba izvlačiti zaključke i iz dana u dan biti sve bolji. Ono što je sada prioritet jeste da se naše igračice mlađih dobnih skupina privikavaju na službene utakmice, da se polako rješavaju treme. Naše mlađe generacije dosežu i do 2006. godišta (1. razred osnovne škole!), a u klubu nas najviše veseli njihov interes za odbojku. I dalje ćemo raditi na populariziranju odbojke u općini Antunovac. To nam je od početka, od osnivanja i bio jedan od glavnih ciljeva.
Napisala: Ana Leh, član seniorske ekipe i i trenerica mlađih dobnih skupina

 

slika1

 

slika

Podijeli na društvenim mrežama: