Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava u naselju Ivanovac putem  projekta „Regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek“, koji za cilj ima unaprjeđenje vodoopskrbe i pripreme pitke vode na području Grada Osijeka te Općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci. Projekt bi trebao započeti ove godine, a završiti  do kraja 2016 godine. Radi dotrajalosti cjevovoda i učestalog probijanja vode u naselju Ivanovac, što uzrokuje gubitke vode i  štete na nogostupima i kolnim prilazima mještana, Općina Antunovac izradila je projektno – tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava Ivanovac.

U suradnji s Vodovodom Osijek i Hrvatskim vodama, nominiran je i ovaj projekt na pretpristupne fondove EU u 2012/2013. godini zajedno sa projektima okolnih općina pod nazivom Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek. Nositelji projekta su Hrvatske vode, Vodovod – Osijek d.o.o., Grad Osijek te Općine Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci.

Ukupna vrijednost projektaza sve Općine iznosi 89 milijuna kuna,  od čega se 75,1% sufinancira sredstvima Europske unije. Ostatak sredstava osigurati će se iz državnog proračuna, sredstava Hrvatskih voda te proračuna Općina i Grada.

Na području Općine Antunovac vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna, od čega će se za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava u naselju Ivanovac, dužine 8.770 metara, izdvojiti 7 milijuna kuna, te za dio sredstava u iznosu oko 2 milijuna kuna, za rekonstruciju glavnog vodoopskrbnog sustava Antunovac – Tenja, dužine 7,651 m.

Očekuje se da će po završetku projekta proširenje vodoopskrbne mreže i priključivanje na istu na područjima koja nemaju vodoopskrbni sustav, kao i popravci na sustavima sa znatnim gubicima dovesti do funkcionalnijeg upravljanja sustavom javne vodoopskrbe te do osjetnog poboljšanja opskrbe stanovništva pitkom vodom iz javnih vodoopskrbnih sustava.

antunovac

Podijeli na društvenim mrežama: