Prema obavijesti izvođača, radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava u naselju Ivanovac putem projekta „Regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek“ započinju od ponedjeljka 22.02.2016. godine.

Cjelokupni projekt za cilj ima unaprjeđenje vodoopskrbe i pripreme pitke vode na području nekoliko općina u okolici Osijeka. Radovi se prema ugovoru trebaju završiti do kraja 2016 godine u naselju Ivanovac, te se pozivaju mještani na suradnju i strpljenje.

Radi dotrajalosti cjevovoda i učestalog probijanja vode u naselju Ivanovac, što uzrokuje gubitke vode i štete na nogostupima i kolnim prilazima mještana, Općina Antunovac izradila je projektno – tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava Ivanovac.

U suradnji s Vodovodom Osijek i Hrvatskim vodama, nominiran je i ovaj projekt na pretpristupne fondove EU u 2012/2013. godini zajedno sa projektima okolnih općina pod nazivom Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek. Nositelji projekta su Hrvatske vode, Vodovod – Osijek d.o.o., Grad Osijek te Općine Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci.

Projekt je 75,1% sufinanciran sredstvima Europske unije, a ostatak sredstava osigurati će se iz državnog proračuna, sredstava Hrvatskih voda te proračuna Općine Antunovac.

Na području Općine Antunovac vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna, od čega će se za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava u naselju Ivanovac, dužine 8.770 metara, izdvojiti oko 7 milijuna kuna, te za dio sredstava u iznosu oko 4 milijuna kuna, za rekonstruciju glavnog vodoopskrbnog sustava Antunovac – Tenja, dužine 7,651 m. Općina Antunovac sufinancirati će projekt sa iznosom od oko 280 tisuća kuna.

Očekuje se da će se po završetku projekta popraviti sustav vodoopskrbe u Ivanovcu kako bi se zaustavili znatni gubici te dovesti do funkcionalnijeg upravljanja sustavom javne vodoopskrbe i osjetnog poboljšanja opskrbe stanovništva pitkom vodom iz javnog vodoopskrbnog sustava.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama: