Iako je dinamika radova zbog vremenskih uvjeta bila usporena, u tijeku je izgradnja nove dionice državne ceste D518 u središtu Antunovca kojom će se ubrzati promet od Osijeka prema Vinkovcima, te će za prometovanje izbjeći tri postojeća zavoja i time poboljšati sigurnost cestovnog prometa u naselju.

Ova dionica ceste duga je 900 metara, investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova je tvrtka Osijek Koteks. Ukupna vrijednost navedenih radova je 3,5 milijuna kuna, a socioekonomski i gospodarski učinak za Antunovac je značajan.

Naime, taj novi cestovni pravac otvara veliki potencijal građevinskog područja u središtu naselja koji obuhvaća 20-ak hektara kvalitetnog prostora za širenje i urbanizaciju naselja, objekte kulturne i sportske namjene te poslovne objekte.

U pojasu obuhvata novog središta je i već izgrađena nova crkva sv. Antuna, koja će sada dobiti i novi pristup i otvoriti će se prostor za uređenje okoliša oko crkve i pratećih sakralnih objekata.

Realizacijom ovoga projekta se znatno utječe na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva i poboljšanje kvalitete prometne povezanosti unutar naselja. Izvedbom nove cestovne dionice bitno se podiže razina sigurnosti i udobnosti odvijanja prometa.

Podijeli na društvenim mrežama: