image003
Žar pobjede

 

Svi će na postavljeno pitanje odgovoriti sport. No nije dovoljno reći već treba djelovati i to aktivno ili pasivno u njemu. Učestvovati kao igrač, trener, član uprave, sudac, zapisničar, gledatelj i slično. Bavljenje sportom ima višestruko pozitivno djelovanje na zdravlje čovjeka, ali ima i posljedica ako se njime bavite bez stručnog nadzora. Točno je da je rezultat u sportskoj borbi važan, ali u tom nadmetanju daleko je važnija reakcija natjecatelja kad osvoji ili izgubi poen. Neopisiva je sreća kada se osvoji poen, ali isto tako neopisiva je odlučnost, snaga volje igračice da nakon izgubljenog poena igra još bolje.

Ljepota odbojke, kao ekipnog sporta je i kolektivni duh. Kada jedna pogriješi druga ju diže i kaže: “Idemo cure“.
Odbojka je nekontaktni sport u kojem nema nasilja i puno je manje ozljeda od nekih drugih sportova, ali odbojka je i jako zanimljiva, kreativna ekipna igra gdje svi moraju odgovarati svima, ali i parirati kretanjima suparničke ekipe.

Osnovno pravilo Ženskog odbojkaškog kluba „Vitez’11“ iz Antunovca je da se trening i treninzi moraju bazirati na pedagoškom pristupu prilagođenom dobi djevojčica i djevojaka. 

Kroz naše programe poštujemo individualni pristup i specifičnost svake članice ili skupine članica u njihovom razvoju. Škola slijedi logički slijed razvoja odbojkaške igre ovisno o razini kognitivnih osobina i tehničkog znanja polaznica. Cilj treninga kod najmlađih kategorija nije stvaranje profesionalnih odbojkaških igračica, već pružiti šansu da djevojčice dokažu svoju osobnost kroz sport, dozvoljavajući im da afirmiraju svoj identitet, da se socijaliziraju i da dožive odbojku kao odličan izbor za svoje slobodno vrijeme.

 

O klubu
Ciljevi kluba su:
– prije i iznad svega je da svaka djevojčica i djevojka koja dođe u naš klub, bude (u oblasti bavljenja sportom) ZADOVOLJNO BIĆE. Zato organiziramo i organizirat ćemo treninge, turnire, takmičenja za sve naše članice, kampove, izlete i druženja. Neke će biti zadovoljne učešćem na takmičenju, neke dobrim društvom, neke trenerom i Programom rada, neke kampom.  Vodstvo kluba, uprava i treneri će stalno tražiti načine i rješenja kako da članice našeg  kluba budu svake slijedeće sezone sve zadovoljnije i ponosne što su članice ŽOK “Vitez’11“ iz Antunovca.
– da talentiranim i ambicioznim djevojčicama pružimo kvalitetne uvjete, kako bi omogućili NAJBOLJIMA DA POSTANU VRHUNSKE i stignu do visokih odbojkaških dometa.
– promovirati bavljenje odbojkom i sportom općenito kao dijelom cijeloživotne kulture tzv. «life-time sport»,
– popularizirati odbojku, nepravedno zapostavljen sport, kao i odbojku na pijesku
– omasoviti klub povećanjem broja mladih igračica , gdje će kroz kvantitetu doći i do kvalitete,
– uključivanjem najboljih učenica, planiramo vratiti ugled odbojke kao akademskog sporta,
– škola odbojke (za najmlađe) namjerava se nametnuti najkvalitetnijim radom
– unapređenje zdravlja djevojčica i djevojaka u Općini Antunovac.
To bi ukratko bio smisao postojanja našeg kluba. Ima tu, naravno, još mnogo toga, ali o tome će pričati one i oni koji su u klubu bili, trenirali, za klub igrali ili u njemu radili, kao i njihovi roditelji.

 

Natjecanja i rezultati

Seniorska ekipa našeg kluba u natjecateljskoj sezoni 2012./13.godini natječe se u 3.hrvatskoj ligi „ Slavonska liga“ . Liga je podijeljena u dvije skupine od po deset ekipa. Naša ekipa je u skupini A. Do sada je odigrano 6 kola. Pobjede protiv ekipa ŽOK „Baranja“ Beli Manastir, ŽOK „Antero“ Antunovac i OK „Čepin“ Čepin su uvjerljivo,bez izgubljenog seta,pobjedile što ukazuje da se u klubu marljivo radi i trenira. Porazi od ŽOK „Cestorad II“ Vinkovci i ŽOK „Bilje“ Bilje su motiv da se sa radom nastavi, sistematski, kvalitetno, pa ćemo se i sa ovim ekipama kvalitetno nositi. U posljednjoj utakmici odigranoj u Požegi izgubili smo 3:2 (posljednji set 16:14). Uz malo sportske sreće i to je mogla biti pobjeda, ali tako je u sportu. Utakmice se pobjeđuju ali i gube. Nekad se veselimo a nekada tugujemo, ali ide se dalje. Pred nama su jos 3 utakmice jesenjeg dijela. Zasada čvrsto držimo sredinu tablice.

Na osnovu analiza dosadašnjih rezultata procjenjujemo da bi se na kraju natjecateljske sezone mogli, u skupini plasirati između trećeg i petog mjesta. Sa pojačanjima, 1 – 3 kvalitetne igračice u sezoni 2013./2014. seniorska ekipa bi mogla ostvariti rezultate koji bi nam omogućili učešće u kvalifikacijama za 2.hrvatsku ligu.

Juniorska ekipa je također prijavljena za službena natjecanja. S obzirom da je većina igračica u klubu mlađa od 18 godina očekujemo i od njih dobre rezultate.

U Subotu 24.studeni s početkom u 17,00 sati igramo utakmicu 7.kolo protiv vrlo jake ekipe OK „Požega“ iz Požege.

Juniorke u nedjelju 25.studeni, u Vukovaru, s početkom u 10,00 sati započinju s natjecanjem u svojoj ligi.

Turniri (Turnir u sklopu Dana općine Antunovac)

Klub će nastupiti na svim turnirima na koje bude pozvan u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Klub će učestvovati i u natjecanjima za kup Hrvatske.

U okviru proslave Dana općine Antunovac 8./9.lipnja 2013.godine organizirat ćemo međunarodni odbojkaški turnir. O tomo ćemo javnost pravodobno obavijestiti.

Gledatelji – navijači

Navijači često svojim navijanjem doprinose uspjehu ekipe. Svojim glasnim, ali i primjerenim navijanjem podižu ekipu, a kod protivnika izazivaju nelagodu na glasno i bučno navijanje. Nažalost, na našim utakmicama je zasada mali broj gledatelja, a posebno braće, sestara, majki, očeva, susjeda, pa čak i prijatelja naših igračica. Dovesti publiku u dvoranu je svakako izazov i na tome ćemo budućih mjeseci dosta raditi.

Medijsko predstavljanje

Nastojat ćemo u vremenu koje je pred nama redovito se oglašavati u Općinskom glasniku, ali predstavljati u javnim medijima, na radiju i televiziji.

 

Suradnja

Suradnja s velikim brojem klubova je na vrlo visokom nivou. Možemo reći da smo u relativno kratkom vremenu stekli veliki broj sportskih prijatelja koji glas o Antunovcu i odbojci u Antunovcu pronose širom Slavonije i Baranje. Posebno bih ovdje istakli suradnju sa OK „Čepin“ Čepin. Veliko hvala upućujemo njihovom treneru prof. Ivanu Pospišilu, legendi možemo slobodno reći hrvatske odbojke na ukazanoj pomoći pri osnivanju i u radu kluba.

Veliku zahvalnost izražavamo i načelniku općine Antunovac gosp.Ivanu Anušiću i članovima Općinskog vijeća. Prepoznali su naš rad i prate nas, podupiru u realizaciji naših aktivnosti.

 

 

Tajnik ŽOK „Vitez11“ Antunovac

Uglješić Žarko, prof.

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama: