Općina Antunovac jedini je primjer jedinice lokalne samouprave koja je primijenila perspektivan i održiv model izgradnje infrastrukture i daljnjeg poslovanja. U tri godine od izgradnje u Gospodarskoj zoni Antunovac uloženo je preko 30 milijuna kuna vrijednosti investicija, http://gz-antunovac.com/.

Naime, prije tri godine završena je izgradnja kompletne komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Antunovac prema jedinstvenom modelu povezivanja privatnog kapitala s javnom dobrobiti, gdje je privatni investitor uložio vlastita sredstva u iznosu 15 milijuna kuna u izgradnju javne infrastrukture na 140 000 m2 i nakon izgradnje je prenio u vlasništvo Općini Antunovac.

Sada je, nakon dugotrajne procedure, Općina Antunovac od Državnog ureda za raspolaganje državnom imovinom za potrebe proširenja Gospodarske zone, dobila na raspolaganje dodatnih 58.042 m2, tržišne vrijednosti 2,9 milijuna kuna. Novim proširenjem se otvara nova mogućnost za izgradnju proizvodnih kapaciteta većih razmjera i zapošljavanja većeg broja djelatnika.

Osnovni parametri na temelju kojih je odobreno proširenje Gospodarske zone Općini Antunovac su, podaci o više 66% popunjenosti aktivnim poduzetnicima, Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o, Crodux d.o.o. i Mlakar viličari d.o.o., ZVG d.o.o. koje zapošljavaju 40 djelatnika. Uskoro svoje poslovanje otvaraju i četiri nove tvrtke.

Tvrtka ZVG d.o.o. po prvi puta se pojavljuje na hrvatskom tržištu, a svoje poslovanje otvorila je impozantnom investicijom vrijednom 15 milijuna kuna. Osim logističkog dijela poslovanja koji je počeo s radom planira otvoriti i proizvodni dio s djelatnostima proizvodnje sanitetske opreme, te asortimanom proizvoda za zaštitu i čišćenje s ukupno 2000 artikala. Sva proizvodnja plasirati će se na inozemna tržišta. Tvrtka planira zaposliti 20 novih djelatnika.

Tvrtka Consortium d.o.o. završava projektnu dokumentaciju za izgradnju objekta i planira izgraditi proizvodni i prodajni centar, dok je tvrtka Mlakar viličari d.o.o., nedavno izgradila logističko – distributivni centar i planira izgradnju samouslužne autopraonice pokraj novoizgrađenog objekta.

U završnoj fazi s pripremom dokumentacije sa građevinskim projektima i studijama zaštite okoliša za izgradnju objekta su i  tvrtke Carpe diem d.o.o. i  Ekoenergana d.o.o.  – s kogeneracijom,  bioenerganom za proizvodnju električne i toplinske energije i proizvodnjom peleta.

Novi investitor od 2015. godine je i tvrtka Bra.Pag d.o.o, za proizvodnju tekstila, odjeće, doradu i bojenje krzna, štavljenje i obrada kože i ostalih odjevnih predmeta, na javnom natječaju kupila je parcelu u Gospodarskoj Zoni Antunovac ukupne veličine 1470 m2 (br. 904/29). Tvrtka Bra.Pag d.o.o. je već započela projektiranje proizvodnog objekta za djelatnost šivanja i popratnog sadržaja.

Također, osim privatnih poduzetnika Općina Antunovac  i Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac  RODA d.o.o., http://www.roda-antunovac.hr/, izgraditi će poduzetnički inkubator s poslovnim prostorom za poduzetnike početnike, konferencijskom salom i trening centrom. Vrijednost izgradnje projektiranog objekta iznosi oko 7 milijuna kuna, a objekt se planira izgraditi pomoću sredstava EU.

Gospodarska zona Antunovac u potpunosti ispunjava svoj cilj poticanja gospodarskog rasta i rasta poduzetništva te povećanja investicija i zaposlenosti.

Gospodarska zona Antunovac je perspektivna s visokom stopom održivosti i agregat razvoja poduzetničke klime u Općini Antunovac s potpuno opremljenom poduzetničkom infrastrukturom (energetska, komunalna, prometna i komunikacijska infrastruktura) i visokom razinom lokacijske konkurentnosti koja uključuje kvalitetnu prometnu povezanost s glavnim prometnim pravcima i sustav poticajnih mjera i povlastica za poslovanje.

Podijeli na društvenim mrežama: