Općina Antunovac u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi dva projekta za energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu na postojećoj javnoj rasvjeti Antunovca i Ivanovca.

Početkom kolovoza Fonda je odobrio sufinanciranje projekata Rekonstrukcije javne rasvjete za naselje Antunovac, s vrijednosti projekta od ukupno 889.400,00 kuna i za naselje Ivanovac s ukupnim iznosom 508.650,00 kuna, odnosno 80% investicije. Postojeća rasvjetna mijenjaju se sa energetski i ekološki učinkovitijom LED rasvjetom, pri čemu je procjena uštede energije po projektima prosječno 69% i ukupna ušteda sredstava iz Općinskog proračuna za električnu energiju za javnu rasvjetu na godišnjoj razini je procijenjena na 197.937,77 kuna.

Zamjena postojećih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom odrađena je u naselju Ivanovac, a naselje Antunovac LED rasvjetu će dobiti početkom 2015. godine.

Osim toga, u tijeku je i projektiranje javne rasvjete uz novoizgrađenu biciklističku stazu od Antunovca – Josipin dvora do Osijeka, čija vrijednosti iznosi 130.000,00 kuna i također je u 80% sufinancirana sredstvima FZOEU.

Podijeli na društvenim mrežama: