Na temelju javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općina Antunovac uključila se u neposredno sufinanciranje programa korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na svom području.

Kako je Općina Antunovac područje od posebne državne skrbi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira program sa 80% troškova a naviše do 576.000,00 kuna za sufinanciranje programa, dok je procijenjena vrijednost investicije 720.000,00 kuna.

Dozvoljeno sufinanciranje iznosi maksimalno 24.000,00 kuna po sustavu solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanja, kotlova na drvnu sječku/pelete, fotonaponske pretvarače, dizalice topline.

Svi detalji oko mogućnosti prijave i uvjeti za prijavu objaviti će se putem javnog natječaja, a sukladno pravilima Fonda prednost će se dati obiteljskim kućama boljih energetskih svojstava vanjskih zidova, vanjske stolarije i krova, ali lošijih energetskih svojstava postojećeg sustava grijanja i projektima u kojima se smanjuje uporaba prema energentu koji se koristi električne energije, ugljena, lož ulja i prirodnog plina.
Osnovni uvjeti koja kućanstva moraju zadovoljiti u prijavi biti će potvrda o prebivalištu na adresi kuće u kojoj se projekt provodi, dokaz da je kuća postojeća u smislu Zakona o gradnji, dokaz o vlasništvu, ulagati vlastita sredstva u projekt, izraditi projektnu dokumentaciju od strane ovlaštenog inženjera, priožiti predračun sa završnim izvješćem nadzornog inženjera.

Podijeli na društvenim mrežama: