Općina Antunovac dobitnik je povelje lokalne samouprave, a Goran Gusak i njegov OPG te umjetnik Nikola Faller zelene povelje Osječko-baranjske županije – javnog priznanja za doprinos razvoju zajednice, očuvanju okoliša i poboljšavanju kvalitete življenja.
Općina Antunovac povelju je zaslužila, kako je rečeno, razvojem i stvaranjem uvjeta za ugodan život te realizacijom važnih projekata koji svojom vrijednošću znatno prelaze fiskalne kapacitete općine. Antunovac je od ratom teško pogođenog mjesta danas došao do kompletne komunalne infrastrukture, škole, dva vrtića, izgradnje biciklističkih staza i doseljavanja mladih obitelji. Jedan od značajnijih projekata kojim su zaslužili nagradu – gradnja gospodarske zone – u završnoj je fazi te se otvara idućeg tjedna. “Ponosni smo na ovu nagradu i posao koji obavljamo u općini. Bilježimo povećanje broja stanovnika, doseljavaju se mlade obitelji, ali imamo i pozitivan prirodni prirast”, rekao je načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić.
Goran Gusak i njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nagradu su zaslužili selidbom iz grada na rubne dijelove Kopačkog rita, gdje počinju život u skladu s prirodom te ekološku proizvodnju i preradu voća, povrća i mesa. “Nastavljamo s razvojem ekološke proizvodnje, usmjeravamo se na standarde Europske unije i približavamo se europskim kupcima koji već stižu. Očekujem značajan porast interesa za ekološke proizvode i na domaćem tržištu u iduće tri godine”, rekao je Gusak, zaključivši da Baranju ne bi mijenjao ni za cijeli Pariz.
Ivan SEKOL

Podijeli na društvenim mrežama: