IMG_0427

Općina Antunovac desetu godinu zaredom dodjeljuje stipendije redovitim učenicima i redovitim studentima kako bi olakšali mladima u postizanju kvalitetnije naobrazbe i poticali uspješnost u završavanju školovanja. Natječaj je raspisan u studenom prošle godine za školsku godinu 2015. i 2016., a pristiglo je 23 prijave.

Dodijeljeno je ukupno šesnaest stipendija i to 7 stipendija učenicima i 9 stipendija studentima, koji su danas potpisali ugovor o korištenju stipendije s Općinskim načelnikom. Visina mjesečne stipendije tijekom deset mjeseci trajanja nastavne godine iznosi 400,00 kn za učenike i 700,00 kn za studente, a ukupna sredstva predviđena proračunom Općine za ovu namjenu iznose 82.000,00 kuna.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Općine Antunovac imali su redoviti učenici srednjih škola i redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Općine Antunovac, tijekom školovanja nisu ponavljali godinu, za učenike i studente – da su završili prvi razred srednje škole odnosno prvu godinu visokog učilišta, te nisu korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita.

Vrednovala se izvrsnost i postignuti rezultati u školovanju, pa je tako najmanji prosjek ocjenaza učenike prethodnog razreda srednje škole 4,00 a za studente prosjek ocjena prethodne godine studija najmanje 3,50.

Kriteriji na temelju kojih se obavlja bodovanje i odabir kandidata za dodjelu stipendija osim izvrsnosti i prosjeka ocjena je sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima i socijalno materijalno stanje kućanstva.

 

 

IMG_0429

IMG_0440

IMG_0470

IMG_0471

IMG_0498

IMG_0532

 

 

Podijeli na društvenim mrežama: