Završena je procedura Natječaja za Program povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima na području Općine Antunovac, ukupne vrijednosti projekta 1.249.944,41 kuna, od čega kućanstvima za provedu mjera energetske učinkovitosti Fond sufinancira 999.955,52 kuna, Općina Antunovac 31.248,65kn, što je ukupno 82,5% iznosa ulaganja, dok ostatak snose odabrani korisnici.

Ugovori s krajnjim korisnicima za korištenje ovih sredstava potpisani su u Općini Antunovac u ponedjeljak 01. prosinca 2014.godine za 31 kućanstvo. Na provedenom natječaju pristiglo je 63 prijave, od čega su ukupno 32 prijave imale svu potrebnu dokumentaciju sukladno uvjetima natječaja nakon terenskog pregleda Povjerenstva za odabir korisnika, te je u skladu s dostupnim sredstvima i visini podnesenih zahtjeva, sastavljena bodovna lista prema kojoj je odabrana 31 obiteljska kuća.

Sredstva su namijenjena za zamjenu postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline te energetski pregled i energetski certifikat. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana potpisa Ugovora.

DSCN9394[1]

Podijeli na društvenim mrežama: