Načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić danas je potpisao ugovore s udrugama civilnoga društva s područja Općine Antunovac. Ukupna vrijednost natječaja bila je 385.000 kuna, natječaj je raspisan u siječnju i trajao je do 15. veljače 2016. godine a na natječaj je prijavljena 21 udruga te im je dodijeljeno ukupno 354.000 kuna.

Promjenom Zakona o udrugama i podzakonskim aktima Općina je bila u obvezi donijeti Pravilnik o dodjeli sredstava iz Općinskog proračuna udrugama u kojemu je utvrđena procedura za raspisivanje natječaja i ocjenu projekata, a istovremeno je zadana i kontrola potrošnje proračunskih sredstava koja su dodijeljena udrugama za provedbu konkretnih projekata.

“Udruge su obavezne podnositi izviješća o utrošenim sredstvima po završetku projekta. Ako ih ne podnesu u zakonskom roku ili utroše nenamjenski bit će podložne kontroli, te će izgubiti mogućnost sudjelovanja na natječajima u narednim godinama”, istaknu je načelnik Anušić.

Kako bi bila podignuta kvaliteta života mještana Antunovca i Ivanovca, sportske udruge, osobito onekoje se bave sportom za mlade, udruge mladih, udruge koje promiču kulturu, braniteljske udruge, udruga obitelji nestalih branitelja, lovci i ribolovci, te udruge koje djeluju za opće dobro lokalnog stanovništva su uključene u glavne manifestacije Općine Antunovac “Antunovački dani” i “Humanitarni dan Općine Antunovac” i ove su godine bile u fokusu za dodjelu općinskih sredstava.

Sve udruge civilnoga društva koje djeluju na području Općine Antunovac pozvane su na aktivnije uključivanje i sudjelovanje u organiziranim događanjima i manifestacijama kako bi se zajedničkim radom doprinijelo podizanju kvalitete društvenog života mještana ali i promociji Općine Antunovac.

Podijeli na društvenim mrežama: