Općina Antunovac na natječaj Osječko – baranjske županije u listopadu ove godine, prijavila je za pomoć u sufinanciranju projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju ssportske dvorane Antunovac procjenjene vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

Od ukupnog iznosa od 318.750,00 kn, potrebnog za pripremu projektne dokumentacije (idejni projekt, glavni projekt, tehničko savjetovanje, apliciranje na natječaje te geodetsku podlogu), Županija je odobrila 50 % povratnih sredstava, odnosno 159.375,00 kuna.

Sredstva će Općina Antunovac vratiti županiji nakon što nam ista budu odobrena na natječaju u Mjeri 7.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za izgradnju objekta.

Izgradnja višenamjenske sportske dvorane u središtu Antunovca zadovoljiti će potrebe svih sportskih klubova (nogometni klubovi, nogometna škola, odbojkaški klub), ostalih udruga koje se bave kulturnim djelatnostima i lokalnog stanovništva sa područja Općine Antunovac ali i stanovništva sa šireg područja.
Investitor u javno dostupnu infrastrukturu je Općina Antunovac, koja će biti otvorena za sve pojedince i sve interesne skupine.

Izgradnjom infrastrukture pokrenuti će se, poboljšati i proširiti lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti.
Otvoriti će se novi sportski sadržaji i povećati fizička aktivnost mještana Općine Antunovac i šireg okruženja te, će se kroz profesionalno, ali i rekreativno bavljenje sportom pozitivno utjecati na njhovo zdravstveno stanje.

Podijeli na društvenim mrežama: