Općina Antunovac za svu djecu u dobi od 2 – 10 godina starosti organizirala je podjelu božićnih darova, nakon predstave Dječjeg kazališta iz Osijeku Branko Mihaljević pod nazivom „Legenda o Kristu“ nastala po zbirci kratkih priča Legende o Kristu Selme Lagerlo.

Predstava i podjela paketića za djecu iz Antunovca i Ivanovca održana je u utorak 13. prosinca, organizira se već šestu godinu i paketiće je ove godine dobilo 340 djece.
Također, vodeći računa o aktualnoj situaciji u državi i nepovoljnom položaju svojih starijih i nemoćnih stanovnika sa malim primanjima dijele se božićnice svim umirovljenicima starijim od 55 godina, u invalidskoj ili starosnoj mirovini, s visinom mirovine i dr. primanja manjima od 3.000,00 kn.

Projekt podjele božićnica pokrenut je također od 2011. godine, a uvjete svake godine ostvaruje oko 480 starije životne dobi u iznosima od 200,00, 150,00 ili 100,00 kuna.
Nadamo se da će im ovaj simboličan iznos uljepšao nadolazeće blagdane, umirovljenici koji imaju žiro račun božićnicu će primiti na račun, a oni koji ga nemaju trebaju doći u upravu Općine Antunovac i osobno podići božićnicu.

Osim podjele božićnica u suradnji s mještankama organizira se i priprema te podjela božićnih kolačića za osobe starije životne dobi koje zbog nemoći, bolesti ili invaliditeta ih nisu u mogućnosti same pripremiti. Paketići s božićnim kolačima podijeliti će se prema našoj evidenciji za 110-ak osoba, u popodnevnim satima u subotu 17. prosinca 2016. godine.
Ukupan iznos planiran za programe božićnica i poklon paketića je 105.000,00 kuna.

Podijeli na društvenim mrežama: