U Općini Antunovac podijeljeni su certifikati mladima koji su uspješno završili seminar za web dizajn, koji je dio aktivnosti projekta Brže, Više, Jače! Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, Općina Antunovac ga provodi u partnerstvu sa udrugom mladih Alfa i uz pomoć Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o.

Uključujući mlade u kreiranje projektnih aktivnosti i izražavanje svojih želja i potreba, projekt „Brže, Više, Jače“ kreirao je partnerski odnos općine Antunovac sa mladima. Ukupna vrijednost projekta je 74.000,00 kuna, od čega će Ministarstvo socijalne politike i mladih sufinancirati program sa 47.600,00 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati u proračunu Općine Antunovac.

Sama aktivnost projekta edukacija u IT sektoru (web dizajner) je započela krajem 2015. godine, trajala je gotovo tri mjeseca, edukaciju je pohađalo devet mladih, od kojih je njih osam uspješno usvojilo znanja i dobilo certifikate. Trošak edukacije iznosio je 33.000,00 kuna, provela ju je tvrtka Flystartup u suradnji sa tvrtkom Betaware, a za dvoje mladih, koji su se pokazali najuspješnijima se nakon stažiranja otvara mogućnost zapošljavanja u navedenim tvrtkama.

Slijedeća aktivnost u projektu je organizacija Dana sporta i mladih Općine Antunovac, a plan je organizirati prijateljska natjecanja za mlade različitih dobnih skupina u nogometu, odbojci, starim i ostalim sportovima, ali i dječjim igrama te edukativnim interaktivnim radionicama za mlađe uzraste u trajanju od tri dana.

Glavni cilj projekta je uspostaviti učinkoviti model uključivanja mladih u efikasno izražavanje njihovih potreba u području društvenog razvoja i provedbi aktivnosti koje su njima relevantne te praćenja njihove provedbe, a sve u cilju unapređenja kvalitete življenja u cjelokupnoj lokalnoj zajednici i šire.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama: