Riječ je o projektu izmještanja državne ceste D518 kojom će se ubrzati promet od Osijeka prema Vinkovcima, te će za prometovanje izbjeći tri postojeća zavoja i time poboljšati sigurnost cestovnog prometa u samom središtu Antunovca.

 Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova je tvrtka Osijek Koteks, koja ima rok za izgradnju ove dionice ceste duge 900 metara do 27. siječnja 2015. godine.

Ukupna vrijednost navedenih radova je 3,5 milijuna kuna, a socioekonomski i gospodarski učinak za Antunovac je značajan.

 Naime, taj novi cestovni pravac otvara veliki potencijal građevinskog područja u središtu,za koji je već izrađen i sada u reviziji detaljni plan uređenja 20-ak hektara kvalitetnog prostora za širenje i urbanizaciju naselja, objekte kulturne i sportske namjene te poslovne objekte.

U pojasu obuhvata novog središta je i već izgrađena nova crkva sv. Antuna, koja će sada dobiti i novi pristup i otvoriti će se prostor za uređenje okoliša oko crkve i pratećih sakralnih objekata.

 Realizacijom ovoga projekta se znatno utječe na poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva i poboljšanje kvalitete prometne povezanosti unutar naselja. Izvedbom nove cestovne dionice bitno se podiže razina sigurnosti i udobnosti odvijanja prometa.

 DSCN9264

Podijeli na društvenim mrežama: