Općina Antunovac među pokrenutih dvanaest projekata ove godine prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi i dva projekta obnove nestambenih zgrada u svome vlasništvu, NK Vitez u Antunovcu i Dom kulture u Ivanovcu, ukupne vrijednosti radova u iznosu oko 600.000,00 kuna.

Vrijednost energetske obnove zgrade NK Vitez je 290.000,00 kuna, a vrijednost energetske obnove i adaptacije Doma kulture u Ivanovcu je oko 310.000,00 kuna, od čega je Fond na temelju projekata odobrio ukupno sufinanciranje oko 390.000,00 kuna.

Ostatak iznosa za cjelokupne radove na oba objekta oko 210.000,00 kuna sufinancirati će Općina Antunovac iz vlastitih sredstava.

Zgrade su niskog energetskog razreda prema izrađenom energetskom certifikatu i nisu usklađene s propisima koeficijenta prolaska topline, a nakon učinjenog zahvata na objektima povećati će se energetski razred objekata.

Glavni cilj projekta je energetskom obnovom zgrade osigurati kvalitetnije korištenje javnih resursa, promicati energetski učinkovitiju gradnju i pružiti primjer smanjenja potrošnje kroz kvalitetnije tehničko rješenje zgrade.

Radovi zamjene postojeće stolarije/bravarije, ugradnja nove vanjske stolarije/bravarije i izvedba toplinske zaštitne ovojnice (fasaderski radovi) će se završiti do kraja godine, a u Domu kulture u Ivanovcu će se adaptirati i unutrašnji prostor proširenjem sanitarnih prostorija.

Osim poboljšanja energetske učinkovitosti i racionalnijeg korištenja energije u zgradi, poboljšati će se i vizualni identitet objekata, te će se učinjenim poboljšanjima korisnicima prostor učiniti ugodnijim i produžiti rok korištenja objekata.

Specifični ciljevi projekta su u prilagođavanju nestambenih zgrada, izgrađenih 1996. i 2001. godine, novim energetskim standardima i usklađenje s Tehničkim propisom koeficijenata prolaska topline te smanjenje potrošnje energije (plina) i emisije CO2.

DSCN0302

Podijeli na društvenim mrežama: