Slike iz života ratnika, dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću – Doktoru, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića, dočekao je i svoju osječku premijeru. Naime, film će biti prikazan 25. ožujka 2017. godine u Osijeku u kinu Urania s početkom u 19 sati, a Općina Antunovac je pokrovitelj prikazivanja kako bi ulaz za sve zainteresirane posjetitelje bio u potpunosti besplatan.
Premijeri filma nazočit će i glavni protagonist Ivan Anđelić – Doktor i ekipa filma. U Zagrebu je premijerno dvaput prikazan zbog velikog interesa, a glavnom akteru filma došli su se pokloniti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, hrvatski generali Miljenko Filipović, Ante Roso i Željko Glasnović.
Početkom ožujka film je prikazan u Sinju, Splitu, Zadru i Vodicama gdje je također izazvao veliki interes gledatelja dok će u Slavoniji ovaj tjedan biti prikazan u Vukovaru, Tovarniku, Našicama i Osijeku.
Ivan Anđelić Doktor imao je sređen život kada je počeo rat. Živio je u Tovarniku sa ženom i dvoje djece, imao uhodan privatni posao i lijep život. Kada je vidio što se sprema protiv Hrvatske, stavio je sve svoje znanje i imovinu na raspolaganje, otišao na vojnu obuku i stao u obranu svoje domovine, a to je značilo i obranu vlastitog života. Preživio je pakao Vukovara, a potom otišao u obranu Rame, odakle je podrijetlom. Bio je tri puta teško ranjen, ali se nikada nije predavao. Kao istinski zapovjednik u sve bitke je išao prvi. Njegova riječ se uvijek bespogovorno slušala, a među svojim suborcima je bio autoritet koji se uvažavao i poštovao. Tako je bilo u ratu, a danas se u miru, kako i sam kaže, bori za istinu kao što se u Domovinskom ratu borio za Hrvatsku.

Podijeli na društvenim mrežama: