Osnovna škola Antunovac nastavu održava u dvije jedinice: u matičnoj zgradi u Antunovcu i područnoj u Ivanovcu. Obje su zgrade opremljene AV sredstvima i pomagalima kao i ostalim učilima što omogućuje kvalitetno izvođenje nastave iz većine predmeta. U školi radi 9 učiteljica razredne nastave i 19 učitelja predmetne nastave. U 2009/2010. školskoj godini, u pet odjela razredne nastave u matičnoj školi nastavu pohađa 99 učenika, dok u područnoj školi u četiri odjela pohađa 72 učenika. U osam odjela predmetne nastave nastavu pohađa 190 učenika od kojih su čak 80 učenici putnici iz Ivanovca. Sveukupno ove godine nastavu pohađa 361 učenik u 17 razrednih odjela.

Kako nam prostorne mogućnosti dopuštaju, nastava se odvija samo u prijepodnevnoj smjeni, a sate izbornih predmeta njegovanje mađarskog, njemačkog jezika i informatike učenici pohađaju djelomično u poslijepodnevnim satima. U školi rade dva stručna suradnika (pedagog i školski knjižničar).

Osnovna škola Antunovac ima i svoju web stranicu (www.osantunovac.hr) na kojoj se nalaze svi važniji podaci o školi te služi za obavještavanje o svim važnijim događajima i novostima vezanim uz školu i njen rad (obavijesti o projektima, putovanjima, izletima, raspored informacija za roditelje i sl.). U sklopu web stranice pokrenut je i forum kojemu je cilj uspostaviti izravnu komunikaciju među učenicima, nastavnicima, te roditeljima. Da bi uvjeti rada bili što bolji u sljedećem razdoblju planirana je nabavka i kvalitetnijih računala, priključivanje područne škole na ekološki prihvatljivije plinsko grijanje, uređenje školskih okoliša i atrij, te izgradnja učionice na otvorenom.

 

Podijeli na društvenim mrežama: