Općinski načelnik Općine Antunovac
Ivan Anušić


Cijenjeni posjetitelji internetskih stranica Općine Antunovac, drago mi je što Vas mogu pozdraviti na web portalu općine Antunovac.

Životopis:

Ivan Anušić, rođen je 13. listopada 1973. godine u Osijeku, s prebivalištem u Antunovcu. Od lipnja 1991. godine dragovoljno se pridružuje Zboru narodne garde Republike Hrvatske. Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik 106. brigade i 130. Brigade, pripadnik specijalne policije MUP-a vojne policije i pripadnik 3 gardijske brigade.

Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i  odlikovanje za akciju Bljesak. Nagrađivan za hrabrost i sudjelovanje u akciji oslobađanja dubrovačkog zaleđa. Nakon završetka ratnih događanja i služenja u Hrvatskoj vojsci 2003. godine je umirovljen.

Višu stručnu spremu postigao 2001. godine na Kineziološkom fakultetu (ranije DIF) u Zagrebu.

Aktivno se uključuje u politički život i u svibnju 2005. na lokalnim izborima izabran je na dužnost Općinskog načelnika Općine Antunovac u mandat do 2009. godine. Tijekom njegovoga prvoga mandata u Općini Antunovac odrađeni su kapitalni infrastrukturni projekti i povećana su ulaganja u razvoj naselja i civilno društvo.

Na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine ponovno je izabran na dužnost Općinskog načelnika u mandat do 2013. godine, te Općina Antunovac nastavlja sa razvojem gospodarstva i kapitalnim investicijama kroz organiziranje i izgradnju Gospodarske zone Antunovac, završetka infrastrukture, ulaganja u sport, kulturu, predškolski odgoj, obrazovanje i uređenje naselja. Na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine ponovno je izabran na dužnost Općinskog načelnika.
Oženjen je i otac troje djece.

 

Kontakt podatci:

email: nacelnik@opcina-antunovac.hr

telefon: 278 022

fax: 278 023