Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac se već četvrtu godinu uključuje u mjeru stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Antunovac, koju je raspisao Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj mjere je nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u zanimanju za koje su završile školovanje osigurati ulazak na tržište rada kroz stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa neovisno o tome je li stručni ispit ili radno iskustvo, zakonom ili drugim propisom utvrđeno kao uvjet za obavljanje poslova radnog mjesta određenog zanimanja.

U Jedinstvenom upravnom odjelu predviđeno je Pravilnikom o unutarnjem redu šest službeničkih radnih mjesta za koja osobe na stručnom osposobljavanju prolaze 12 mjesečnu obuku. pročelnik odjela, referent za računovodstvo, referent za komunalno, referent za poslove. samouprave, referent za administrativne poslove. Nakon 12 mjeseci stručnog osposobljavanja polaže se državni stručni ispit, nakon čega su mlade osobe konkurentnije na tržištu rada i olakšano im je traženje daljnjeg zaposlenja.

Tako je od 2011. godine do danas, u Općini Antunovac na stručnom osposobljavanju ukupno bilo 11 mladih visokoobrazovanih osoba i 4 osobe sa srednjom stručnom spremom. Za 2015. godinu prema Programu zapošljavanja u Općini je trenutno na stručnom osposobljavanju 5 osoba, te do slijedeće godine nismo u mogućnosti primati nove osobe.

Podijeli na društvenim mrežama: