Na natječaj Ministarstvo socijalne politike i mladih za prijavu programa i projekata usmjerenih mladima Agencija RODA d.o.o.  za Općinu Antunovac u partnerstvu sa udrugom mladih Alfa prijavila je projekt u području regionalnih i lokalnih programa za mlade pod nazivom Brže, Više, Jače!

Uključujući mlade u kreiranje projektnih aktivnosti i izražavanje svojih želja i potreba, projekt „Brže, Više, Jače“ učvrstiti će suradnju, kreirati partnerski odnos općine Antunovac na čijem će se području projekt provoditi sa udrugom za mlade, podržati razvoj lokalne udruge mladih ali i povezati ih sa ostalim udrugama koji provede sportske aktivnosti za mlade u širem okruženju susjednih općina i gradova.

Projekt će se provoditi tijekom 2015. i 2016. godine, a dvije glavne aktivnosti projekta su edukacija u IT sektoru (web dizajner) za mlade i organizacija događanja pod nazivom Dani sporta i mladih! Ukupna vrijednost projekta je 85.000,00 kuna, od čega će Ministarstvo socijalne politike i mladih sufinancirati program sa 47.600,00 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati u proračunu Općine Antunovac.

Glavni cilj projekta je uspostaviti učinkoviti model uključivanja mladih u efikasno izražavanje njihovih potreba u području društvenog razvoja i provedbi aktivnosti koje su njima relevantne te praćenja njihove provedbe, a sve u cilju unapređenja kvalitete življenja u cjelokupnoj lokalnoj zajednici i šire.

Specifični ciljevi su educirati i informirati mlade u IT sektoru za zvanje web dizajnera, za što su predviđena sredstva u iznosu 33.000,00 kuna, sukladno njihovim preferencijama i podići razinu njihova znanja, te kreirati novi sadržaj za mlade, promovirati sport i kvalitetno organiziranje njihovog slobodnog vremena.

Uključivanjem u organizaciju aktivnosti „Dana sporta i mladih“ te poticanje na samostalno donošenje odluka o  sadržajima koji će se provoditi izravno se motiviraju mladi na aktivno sudjelovanje, promišljanje, razvoj samopoštovanja i vrijednih socijalnih vještina važnih za razvoj svakog pojedinca.

Pružajući mogućnost aktivnog sudjelovanja u sadržaju „Dana sporta  i mladih“ značajno se utječe na aktiviranje i u  budućnosti u nastavku kreiranja istog ili sličnog sadržaja, te se mladi oblikuju u osobe svjesne sebe i svoje okoline, svojih potreba i mogućnosti, kao i potreba i mogućnosti zajednice koja ih okružuje.

Na području Općine Antunovac djeluje nekoliko sportskih udruga koje se bave rekreativnim aktivnostima za djecu i mlade (Nogometna škola Vitez, Ženski odbojkaški klub Vitez`11, Nogometni klubovi Vitez Antunovac i NK Slavonija Ivanovac, te Udruga koja održava tradiciju starih sportova) koje će biti pozvane na sudjelovanje u aktivnostima i sportskim igrama, a također će biti pozvane i udruge sličnih djelatnosti iz okolnih mjesta. Plan je organizirati prijateljska natjecanja za mlade različitih dobnih skupina u nogometu, odbojci, starim i ostalim sportovima, ali i dječjim igrama te edukativnim interaktivnim radionicama za mlađe uzraste u trajanju od tri dana.

tekst_(67)_sport-i-mladi

Otvorena zabavna škola nogometa, održavana je i "Kraj Drave" ------ dva stupca osijek

Podijeli na društvenim mrežama: