Općina Antunovac prepoznajući trendove u daljnjem održivom razvoju lokalne samouprave, strateški je definirala smjerove svoga razvoja i prema poticanju komunalne izvrsnosti ali i zaštiti okoliša, poticanju energetske učinkovitosti i racionalnom korištenju prirodnih resursa te upotrebi obnovljivih izvora energije.

Sukladno tome Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac –RODA d.o.o. prijavila je projekt postavljanja punionice za električna vozila u partnerstvo prema Hrvatskoj elektroprivredi HEP-u za projekt e-mobilnost za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila (ELEN) na području Općine Antunovac, kako bismo doprinijeli projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša, osigurali nediskriminirajuć pristup pružanju usluga i širenja svjesnosti o e-mobilnosti.

Projekt je odobren te je potpisan Sporazum o suradnji HEP-a i Općine Antunovac za postavljanje e-punionice ukupne vrijednosti projekta 70.000,00 kuna, na javno dostupnom izgrađenom parkirnom mjestu u Gospodarskoj zoni Antunovac, na čestici uz koji je predviđena izgradnja Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u vlasništvu Općine Antunovac.

Podijeli na društvenim mrežama: