Općina Antunovac na natječaj za bespovratna europska sredstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Mjere 7., Podmjere 7.4. «Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu» prijavila je izgradnju i opremanje Sportsko – kulturne dvorane ukupne vrijednosti projekta 9 milijuna kuna. Provedba projekta će trajati dvije godine, te je zatraženo 7,4 milijuna kuna iz sredstava EU, a ostatak od 1,6 milijuna kuna osigurati će se iz proračuna Općine Antunovac.

Cilj izgradnje i opremanja Sportsko – kulturne dvorane za poticanje održavanje kulturnih događanja, bavljenja sportom i zdravijim načinom života, kvalitetniji psihofizički razvoj djece i mladih, kreiranje sadržaja za osobe s poteškoćama, poticanje bavljenja sportom u odraslih, razvoj timskih sportova i poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva i proširenja javnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući i slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti za ciljane skupine i širok krug korisnika.

Izgradnja višenamjenske Sportsko – kulturne dvorane u središtu Antunovca zadovoljiti će potrebe svih sportskih klubova (nogometni klubovi, nogometna škola, odbojkaški klub) i kulturno – umjetničkih društava, te ostalih udruga koje se bave kulturnim djelatnostima i lokalnog stanovništva sa područja Općine Antunovac, ali i stanovništva sa šireg područja.

Izgradnjom infrastrukture pokrenuti će se, poboljšati i proširiti lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti.

Objekt sportsko – kulturne dvorane društvene je namjene i služiti će za korištenje cjelokupnom stanovništvu i širem području u sportsko – rekreativne i kulturne svrhe, te će zbog svoje multifunkcionalnosti i nedostatka sličnih objekata u okruženju biti u čestoj uporabi.

Odmah nakon izgradnje, u prvoj godini, biti će potreba za upravljanjem i održavanjem objekta i koordinacijom aktivnosti i termina korisnika, radi održavanja različitih sportskih, društvenih i kulturnih aktivnosti, te održavanjem samog objekta, radi čega se planira otvaranje jednog novog radnog mjesta.

Podijeli na društvenim mrežama: