DSCN0523

Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac nastavlja s uključivanjem u mjeru javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Program javnih radova na području Općine Antunovac usmjeren je na opće – društvenu korist, neprofitnog je karaktera i nekonkurentan postojećem gospodarstvu. Program javnih radova obuhvaća: revitalizaciju javnih površina, gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja te skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu i skrb o osobama s invaliditetom.
Gospodarenje otpadom pomoću intenzivnih radova na sanaciji i uređenju divljih deponija na području Općine Antunovac (Stari seleš, Štadar, Ciglana i Jamača).

Sprečavanje širenja površina zagađenih otpadom i mjere prevencije od daljnjeg zagađivanja. Očuvanje prirode i kontrola onečišćenja radovima na uređenju i održavanju kanalske mreže što obuhvaća slijedeće: krčenje raslinja te redovito košenje, čišćenje cijevnih propusta. Redovito košenje površina zaraženih ambrozijom.

Osim uređenja naselja, u sklopu javnih radova su i poslovi skrbi o starijima i nemoćnima u kućanstvima i pružanja pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova i obveza ili kod odlaska liječniku, ljekarnu, poštu ili neku od ostalih javnih ustanova i komunalnih tvrtki. U programu skrbi uključeno je 46 korisnika (starih i nemoćnih, osoba s invaliditetom).

S ciljem poboljšanja uvjeta života na području Općine Antunovac u programu javnih radova je od veljače ove godine zaposleno je 33 djelatnika i u ovom trenutku čeka se odobrenje Zavoda za zapošljavanje za još 20 djelatnika.

Podijeli na društvenim mrežama: