Nakon završetka izgradnje biciklističke staze u sklopu projekta IPA Prekogranična suradnja Mađarska – Hrvatska „Cross-Border-Bike Project“ u ukupnoj dužini 3,9 km koja spaja Ivanovac-Antunovac – Josipin dvor – Osijek, dana 25. travnja 2014. godine održan je tehnički pregled građevine od strane nadležnih tijela. Staza je široka 2,00m i predviđena za dvosmjerni promet biciklista. Vrijednost izvedenih radova je ukupno 3.050.690,59 kn.

Utvrđena je tehnička ispravnost građevine i ispunjeni su preduvjeti za izdavanje dozvole za uporabu biciklističke staze čime se ova faza izgradnje i završava.
Uskoro će se uz biciklističku stazu i biciklističke rute prema Stepskom sokolu, Ergeli Lipicanaca i Utvrdi Kolođvar postaviti klupe i stalci za bicikle s informativnim panelima.
Također, Općina Antunovac pokrenula je i projektiranje ekološki prihvatljive javne rasvjete uz biciklističku stazu izvan naselja kojom će vožnja biciklista biti sigurna i noću. U tijeku je i završetak projektiranja biciklističke staze unutar naselja Antunovac i Ivanovac u dužini oko 6.4 km, a izgradnja te faze se planira u slijedećih nekoliko godina.

Osim toga nakon projektni partner Udruga za zaštitu prirode Zeleni Osijek planiraju obilježavanje biciklističke rute Cross – Border Bike Projecta od Osijeka do granice sa Mađarskom kod mjesta Beremend, granični prijelaz Baranjsko Petrovo selo. Partneri iz Mađarske obilježiti će rutu do grada Pečuha, čime će biti uspostavljena i obilježena ruta ukupne dužine 90 km od Pečuha do Osijeka i Antunovca.

fotografija_4

Podijeli na društvenim mrežama: