Cesta u središtu Antunovca postaje šetnica i mjesto okupljanja građana

Otvaranjem nove državne ceste kroz Antunovac, takozvane obilaznice, kojom se zaobilazi tri cestovna zavoja od devedeset stupnjeva kroz središte, znatno se ubrzao protok vozila kroz naselje, a smanjio promet kroz središte. To je i bio cilj ovog projekta jer Općina, kaže zadovoljno načelnik Ivan Anušić, želi središte pretvoriti u pješačku zonu.

 – Nakon završetka suvremene prometnice, sada slijedi nastavak realizacije ideje da središte, od zgrade općinske uprave do spomen-kapelice hrvatskim braniteljima, postane isključivo pješačka zona. To znači da bi se vozilima moglo pristupiti do Općine, stanarima bi se omogućio prilaz kućama, a s druge strane buduće pješačke zone automobilima bi se moglo prići do nove crkve svetog Antuna i dalje uz kapelicu u naselje. Pješačka će zona biti popločena, opremljena svom komunalnom opremom – klupama i zelenilom. Šetnica će biti mjesto okupljanja, održavanja sajmova i manifestacija. Sve se to odlično uklapa sa zonom uz crkvu – navodi antunovački načelnik Ivan Anušić.

Kako bi se ta ideja realizirala, kreće se, doznajemo, s izradom projektne dokumentacije, a procjenjuje se kako se radi o projektu koji će promijeniti vizuru središta i uporabnu vrijednost prostora.

Podijeli na društvenim mrežama: