Na temelju Odluke Općinskog načelnika o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Antunovac, već desetu godinu zaredom, raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija Općine Antunovac redovitim učenicima i redovitim studentima, za školsku godinu 2015./2016.

Temeljem Odluke dodijeliti će se ukupno šesnaest stipendija i to 7 stipendija učenicima i 9 stipendija studentima. Visina mjesečne stipendije tijekom deset mjeseci trajanja nastavne godine iznosi 400,00 kn za učenike i 700,00 kn za studente, a ukupna sredstva predviđena proračunom Općine za ovu namjenu iznose 82.000,00 kuna.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Općine Antunovac imaju redoviti učenici srednjih škola i redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Općine Antunovac, tijekom školovanja nisu ponavljali godinu, za učenike i studente – da su završili prvi razred srednje škole odnosno prvu godinu visokog učilišta, te nisu korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita.

Vrednuje se izvrsnost i postignuti rezultati u školovanju, te su posebni uvjeti za učenike da je prosjek ocjena prethodnog razreda srednje škole najmanje 4,00 a za studente da je prosjek ocjena prethodne godine studija najmanje 3,50.

Kriteriji na temelju kojih se obavlja bodovanje i odabir kandidata za dodjelu stipendija jesu prosjek ocjena, sudjelovanja na županijskim i državnim natjecanjima i socijalno materijalno stanje kućanstva.

Nakon bodovanja svih prijavljenih kandidata i donošenja odluke o stipendistima, međusobna prava i obveze korištenja stipendije urediti će se ugovorom.

Stipendije, natječaj 2015.-2016.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama: