Lokalna akcijska grupa Vuka – Dunav i ove godine organizira kulturno – povijesnu manifestaciju „Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar“, koja će se održati dana 18. rujna 2015. godine s početkom u 14.00 sati na lokaciji utvrde, smještene u blizini naselja Ivanovac.

Povijesni lokalitet utvrde Kolođvar iz 13. stoljeća, poznatiji pod nazivom „Zidine“, posjetitelje će na jedan nakratko, ali vrlo uvjerljivo, vratiti u doba vitezova te tako ostvariti nesvakidašnji, jedinstveni događaj. Posjetitelji mogu očekivati obilje zanimljivih sadržaja, viteške opreme i replike srednjovjekovnog oružja, kostimiranih vitezova i srednjovjekovih dama te uživati u scenskom prikazu viteške borbe na ovom povijesnom lokalitetu. Također će moći vidjeti osobno oružje vitezova, sprave za mučenje te prikaz taktike osvajanja utvrde.

U sklopu manifestacije biti će održan i sajam lokalnih proizvoda, priprema i podjela graha svim zainteresiranim posjetiteljima, a sam događaj upotpuniti će glazbeni večernji program za koji će se pobrinuti tamburaški sastav „Melem“.

Detaljan program događaja možete preuzeti u nastavku.

Podijeli na društvenim mrežama: